4.8.07

Viinifestivaalit ja mölkkykisa

Eilen koko perheen yllätti vastustamaton himo rasvaiseen grilliruokaan, joten lähdimme syömään hampurilaisateriat Burgerkingiin. Syönnin jälkeen Nixon jatkoi matkaansa kaupungin pääkirjastoon ja me jäimme vielä nauttimaan kesäisestä illasta kaupungille. Raatihuoneentorilla oli käynnissä koko tämän viikonlopun kestävät viinifestivaalit. Tarjolla oli yhden Saksan tärkeimmän viinintuottoalueen Rheinland-Pfalzin viinejä. Viininviljelyyn soveltuvat laaksot myötäilevät Ahria, Saaria ja muita Rheinin sivujokia Rheinland-Pfalzin osavaltion alueella. Alueella tuotetaan peräti kaksi kolmasosaa kaikista Saksan viineistä. Esimerkiksi ”Moselin laakson” viini on peräisin tältä alueella. Rheinland-Pfalzin osavaltiota sanotaan myös Saksan kauneimmaksi alueeksi, ja se on myös meidän naapuriosavaltiomme, joten ehkä olisi syytä käydä siellä joku päivä autoajelulla ja poiketa samalla vaikka Luxemburgissa. Yllätyin vähän siitä, että festivaaleilla ei ollut tarjolla ruokaa, mutta viinilasillisen tai -pullon kera sai nauttia lautasellisen juustokuutioita tai leipätikkuja tai tahnalla päällystettyjä voileipiä. Toisaalta ei hampurilaisaterian jälkeen mahalaukkuuni olisi mitään mahtunutkaan.

Kuva on viinifestivaaleilta.Huomaa kankaiset istuimenpäälliset ja pöytäliinat. Festivaalien yleinen ilme oli muutenkin siistimpi kuin Suomen vastaavat tilaisuudet.

Tänään jatkuivat hyvät ilmat, joten nappasimme puolen päivän aikaan kylmälaukun sekä mölkkypelin mukaan, ja suuntasimme asuntomme lähellä olevaan puistoon, joka on aivan Rheinin varrella. Tänään siellä oli meidän lisäksemme paljon paikallisia ottamassa aurinkoa bikinit päällä, pelaamassa sulka- tai jalkapalloa tai muuten vain viettämässä aikaa. Meidän mölkkykisa keräsi jonkin verran uteliaita katseita. Mitähän puupalikoita nuo ulkomaalaiset nurmikolla nakkelee? Taidot olivat ruostuneet vuodessa kaikilta, joten ensimmäinen peli meni kaikilta nollapisteille. Nollapelin jälkeen alkoi minun voittoputki; peräti neljä voittoa kuudesta pelistä. Naisen itsetunnolle tekee hyvää, kun saa joskus päihittää kaikkitietävät mieskilpailijat;) Makeiden kisavoittojen lisäksi poltin ensimmäistä kertaa tälle kesälle olkapääni. Auts...!

Kuvassa on asuntomme lähellä olevaa puistoa auringonpalvojineen.

Kisan jälkeen Nixon lähti hakemaan itselleen syötävää läheisestä Hanabi-sushibaarista. Poika valitsi itselleen kuvassa näkyvän Shikoku-menuun, joka sisälsi maguroa, sakea, tamagoa, ebiä, kappamakin, sakemakin ja california inside-outin. Eikö annoksilla olekin veikeät nimet? Minäkin taidan ensi kerralla maistaa negitekka tartaria, kania, negisakemakia tai avotekkamakia;)

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Oletko katsonut grillillä/Mäkkärillä käydessäsi mitä saksalaiset tilaavat? Itse kävin Berliinissä Mäkkärillä ja olimme ainoita aterioiden syöjiä. Saksalaiset tilasivat vain pienen juoman kera pienen hampurilaisen tai pienen juoman kera pienten ranskalaisten. Ranskalaisetkin vielä jakoivat keskenään. Ovatkohan saksalaiset suomalaisia hoikempia?
- S -

Frau H kirjoitti...

Olen huomannut saman asian, vaikkei hampurilaispaikoissa tule kovin usein käytyä. Täällä on muuten myös grillikioskeja, jotka myyvät pelkästään ranskalaisia. Saksalaiset eivät ole meitä hoikempia, mutta eivät kyllä lihavempiakaan, vaikka ruoan perusteella voisikin luulla aivan muuta;)