22.8.07

Helga lääkärissä

Helga kävi eilen eläinlääkärissä ottamassa pari tehosterokotetta tarttuvia tauteja (klamydiaa, leukemiaa, kissaruttoa ja –nuhaa) vastaan sekä yleistarkastuksessa. Eläinlääkärin vastaanotto oli aivan naapurissa ja sinne ei tarvinnut varata aikaa kuten Suomessa vaan ilmoittauduimme vain vastaanotossa ja istuimme odottamaan vuoroamme. Lääkäri oli todella mukava ja hänellä sattui olemaan myös itsellään kissoja. Puhuimme siitä kuinka vaikeaa täällä on löytää sopivaa hoitopaikkaa kissalla. Omien puheittensa perusteella lääkäri ei ollut käynyt lomalla useaan vuoteen, koska ei ole löytänyt kissoilleen mieleistä hoitolaa. Kissathan kiintyvät omistajiinsa ja kotiinsa niin paljon, että ne tuntevat usein vieraassa paikassa voimakasta eroahdistusta, mikä ilmenee mm. syömättömyytenä. Hoitopaikan vaihtoehtona on järjestää kissalle hoitaja kotiin, mutta hoitajien luotettavuudesta on vaikea mennä takuuseen. Voi käydä niin, että lomalta takasin tullessa kissa voi hyvin (suorastaan paksusti), mutta asunnosta on viety kaikki arvokas tavara. Rakkauden määrä eläintä kohtaan ei välttämättä korreloi rehellisyyden kanssa;)

Lääkärintarkastus ja kaksi rokotetta maksoivat täällä hiukan alle 70 euroa eli hintataso on jokseenkin Suomen luokkaa. Suomessa jouduimme hankkimaan Helgalle EU-passin, mikrosirun ja rabies-rokotuksen maastapoisvientiä varten. Vaadittavat rokotukset yms. vaihtelevat eri maittain ja luotettavinta tietoa maakohtaista määräyksistä saa yleensä konsulaatista.

Kun olimme viimeksi Suomessa niin eläinlääkärin kanssa tuli puhetta raakaravinnon merkityksestä kissan hyvinvoinnille ja siihen liittyen loishäädöstä. Esimerkiksi Helga saa tuoretta lihaa lähes joka päivä muttei kalaa, koska Helgan suurinta herkkuruokaa eli muikkuja ei löydy täältä;) Eläinlääkäri kertoi meille melko ikävän tarinan siitä, että hänen vastaanotolleen oli tullut nuori vegaanipariskunta, joka halusi opettaa kissansa syömään kasvisruokaa. Nuoren parin aatteen taustalla oli ilmeisesti ajatus välttää kaikille eläimille vahingollista toimintaa. Olimme lääkärin kanssa samaa mieltä siitä, että kissan ruokkiminen pelkästään kasviksilla on eläinrääkkäystä. Esimerkiksi koira on sekaravinnonsyöjä, joka pystyy tarvittaessa elämään kasvispainotteisellakin ruokavaliolla (en kannata tätä), mutta kissa ei pysy hengissä pelkillä porkkanoilla, vaikka meidänkin Helga tykkää järsiä raakoja porkkanoita. Helga ei todellakaan syö porkkanoita, mutta niiden rouskuttaminen tuntuu ilmeisesti hyvältä hampaissa?

Ei kommentteja: