3.8.07

Elokuvia-Movies-Filme

Eilinen ilta kului elokuvien merkeissä. Nixon kävi katsomassa originaalisen The Simpson Movien. Pojan mukaan Simpsoneita ei missään tilanteessa voi katsoa muuta kuin alkuperäiskielellä. Niin, onhan se kieltämättä aika huvittavan kuuloista, kun Homer kuolaa saksaksi: ”Hmmm…Berliner.” Poika jutteli ennen elokuvan alkua englanniksi vanhemman saksalaisen naisen kanssa, joka ihmetteli suomalaisten lasten ällistyttävän hyvää kielitaitoa. Nixonhan osaa nyt suomea, ruotsia, englantia ja saksaa. Toivottavasti vielä jossain vaiheessa pojan kielivalikoima lisääntyisi ranskalla, niin tuleva EU-virkamies on syntynyt (äidin salainen haave). Täällä asuminen onkin vahvistanut pojan kommunikointitaitoja kaikilla kielillä.

Nixonin ollessa elokuvissa tilasin netistä Simpsonien kolmannen tuotantokauden (Nixonin kokoelmaan täydennystä), 3-dvd-boxin aasialaista kauhua (sis. Grudge 1-2 ja Ju-on 1) ja Forsytein tarun (John Galsworthyn romaaniin perustuva brittiläinen tv-draama). Syksyisten iltojen piristeeksi on siis luvassa lähiöperhekomiikkaa, kummitusjuttuja ja viktoriaanista pukudraamaa.

Loppuilta menikin Rachelin, Chandlerin, Joen, Rossin ja Monican seurassa ”poppareita” syödessä. Nimittäin Nixon toi kotiin maistiaisiksi saksalaisia sokerilla maustettuja popcorneja. Ich mag nicht. Frendien lisäksi katsoimme vielä aiemmin äänitetyn jakson Jericho -tv-sarjasta. Ensi maanantaina sarjaa voi jo katsoa televisiosta, kun olemme taas loman jälkeen kärryillä sarjan eri vaiheista. Jericho- der Anschlag on tällä hetkellä ainoa sarja, jota katson televisiosta.

Vinkkinä kauhuelokuvien ystäville, että amerikkalaisten vesittämät versiot esim. Ring - ja Grudge -elokuvista kannattaa jättää kaupan hyllylle ja katsoa ne aidot alkuperäiset tarinat. Voin taata, että seuraavana yönä ei tule mieleenkään sammuttaa lukulamppua. Sydämeni lyöntitiheys kasvoi jo pelkän trailerin katsomisesta. Huh...! Tässä linkissä on traileri originaalista Grudgesta. Älä katso, jos omaat heikot hermot tai sydämen;)

Ei kommentteja: