19.8.07

Jalkapalloa

Ottelutunnelma alkoi jo ratikassa, joka oli täynnä punavalkoisiin pukeutuneita FD:n kannattajia. Ratikalla pääsee muuten suoraan LTU-areenan portille ja ottelulippu sisältää ilmaisen matkan VRR:llä. Areena on rakennuttu vuoden 2006 maailmanmestaruuskisoja varten ja sinne mahtuu noin 51 000 katsojaa. Tällä kertaa peliä seurasi noin 9100 ihmistä. Ennen porttia järjestäjät olivat laittaneet lattialle pullokoreja, joihin sai jättää ratikkamatkan aikana tyhjäksi juodut olutpullot. Saksan laki sallii julkijuopottelun, joten ihmiset juovat olutta lähes kaikkialla (ratikassa, junassa kadulla jne.), mutta silti en ole vielä nähnyt kadulla rikottuja pulloja, koska roskiksia löytyy lähes kaikkialta. Mahdollisten huligaanien vuoksi turvatarkastus oli perusteellinen. Lipuntarkastus oli sen sijaan automaattinen, ja lippu kannattaa säilyttää, sillä sitä tarvitaan vielä katsomoportilla. Sisältä sai ostaa mm. puoli litraa olutta muovituopissa ja mikä parasta viedä se katsomoon, joten peliä ei tarvitse katsoa kuivin suin kuten tiukkapipoisessa Suomessa. Tuopin pantti oli yhden euron, jonka saa takaisin palauttaessa tuopin johonkin useista myyntipisteistä. Oluen lisäksi tarjolla oli kaikenlaista pikkupurtavaa, joista ehdottomasti suosituinta oli suolarinkilät.

Vaikka areenan kapasiteetista vain 1/5 osa käytössä, niin kannattajat pitivät sitäkin enemmän meteliä. Maalin takana olevassa fanikatsomossa meteli oli korvia huumaavaa. Me istuimme kentän pitkällä sivulla, jossa meno oli vähän hillitympää. FD:n kannatuslaulu raikuu myös youtubessa;) Loppujen lopuksi Fortuna Düsseldoft voitti pelin lukemin 2-0. Molemmat maalit tehtiin vasta toisella peliajalla, joten FD:n kannattajat hermostuivat ensimmäisellä peliajalla pelin hitauteen ja kannustivat joukkuettaan äänekkäin huudoin ja taputuksin tekemään maaleja. Ensimmäisen maali tuli lopulta aivan toisen puoliajan alussa. Myöhemmin Bremenin pelaajalla tuli oikosulku oman maalin edessä ja vetäisi pallon suoraan omaan maaliin.

Jalkapallossa tarvitaan pelitaitojen lisäksi myös näyttelijän lahjoja, etenkin Bremenin pelaajat kaatuilivat kuin keilat kentällä ja teeskentelivät loukkaantumista, kun pelin tilanne heidän puoleltaan vaati taktista viivittelyä. Oli veikeän näköistä kun yhden kerran satuin huomaamaan tilanteen, jossa pelaaja kampasi tahallaan itse itsensä ja kaatui teatraalisesti voivotellen nurmikolle. Pelin jälkeen ulos virtaavaa ihmismassaa tarkkailivat kypäräpäiset mellakkapoliisit. Kuten useimmissa jalkapallomaissa myös täällä ongelmia aiheuttavat rähinöivät jalkapallohuligaanit. Kaiken kaikkiaan mahtava kokemus, vaikken jalkapalloa niin vakituisesti seuraakaan. Suosittelen=)

Suomessa vietetään parhaillaan rapusesonkia, ja täällä on käynnissä simpukkasesonki. Pelin jälkeen söinkin ravintolassa kattilallisen täkäläiseen tyylin mukaan valmistettuja sinisimpukoita. Perheen miehet eivät edes suostuneet maistamaan herkullisia nilviäisiä, vaan tilasivat perinteisen tuhtia saksalaista liharuokaa.

Ei kommentteja: