24.8.07

Pilvien bongausta

Aamulla aukaisin vierashuoneen ikkunan ja huomasin taivaanrannalla yksinäisen sienimäisen pilvimuodostelman. Taivas oli kuvanottohetkellä selkeä lukuun ottamatta muutamaa yläpilveä. Kyseessä oli yksinäinen kumpupilvi (cumulus), vaikka sen muoto toi mieleen uhkakuvia terroristi-iskuista. Olen katsonut televisiosta liian monta Jericho-jaksoa;)

Netistä löytyy useita pilvikuvagallerioita; esim. saksalainen (hyvä paikka opetella pilvien nimiä saksaksi) ja kansainvälinen pilvikuvagalleria. Gallerioissa on upeita kuvia erilaisista pilvimuodostelmista. Tästä lähtien katselenkin enemmän taivaalle, sillä eihän sitä koskaan tiedä mitä kaikkea kaunista sieltä löytää?

Pilvien bongaus vaikuttaa näin urbaanin kotirouvan mielestä ihan kivalta luontoharrastukselta. Bongausta voi harjoittaa vaikka elegantissa katukahvilassa tai puiston penkillä samalla jäätelöä syöden. Ei tarvitse raahautua itikoiden syötäväksi metsään tai opetella ulkoa kymmeniä sorsalajeja linturetkeä varten. Mikä tärkeintä pilvibongarin ei tarvitse liikkua sivistyksen keskeltä maaseudulle alkeellisiin oloihin ja pohjatiedoksi riittää kunhan opettelee kymmenen eri pilvilajia, jotka ovat esiintyvät niin Roomassa kuin Helsingissä. Bongarin harrastusvälineiksikin riittävät kamera ja kohtalainen näkökyky.

1 kommentti:

Juniper kirjoitti...

Kas vain! Olet ollut edellä aikaasi: nythän vasta pilvien bongaus on oikea muotijuttu.
Tulisitko mukaan Pilvibongarien web-yhteisöön? Laitan linkin tuohon osoitteekseni...

Taivaallisin terveisin, hyvää jatkoa toivotellen:
Juniper