Päätin lisätä kielen opiskeluuni uuden, hauskan ja hyödyllisen elementin, ryhdyn näes kokkaamaan saksaksi. Sitä varten ostin lähikaupasta Tinan Koch und Back-Ideen lehden, joka ilmestyy kerran kuukaudessa ja sisältää pääasiassa vain ruokareseptejä. Ensisilmäyksellä lehti näyttää todella monipuoliselta; upeat värikuvat, yksityiskohtaiset ohjeet ja mikä tärkeintä, lehdessä ei kikkailla hienoilla raaka-aineilla vaan pysytellään kotoissa arkiruoissa. Kaikista mielenkiintoisimmalta palstalta vaikuttaa Isoäidin kokkausideat (Koch-Ideen Oma), jossa esitellään perinneruokien reseptejä.
Tänään ajattelin kokeilla kesäkurpitsa-leike-lasagnea (Zucchini-Schnitzel-Lasagne) ja huomenna herkuttelemme pääskysenpesillä paprikariisin kera (Schwalbennester mit Paprikareis). Pääskysenpesät ovat muuten kalkkunaleikkeeseen käärittyjä kananmunia. En löytänyt kaupasta kalkkunaa, mutta tarjouksessa oli sianleikettä, joten saamme sianpesiä;) Torstaina teen pekoniperunapyöryköitä (knödel) sienikastikkeen kera. Pyörykät ovat muuten täkäläistä perinneruokaa, ja ne teen valmispakkauksesta.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti