21.8.07

Pääskysenpesiä ja paprikariisiä

Päätin lisätä kielen opiskeluuni uuden, hauskan ja hyödyllisen elementin, ryhdyn näes kokkaamaan saksaksi. Sitä varten ostin lähikaupasta Tinan Koch und Back-Ideen lehden, joka ilmestyy kerran kuukaudessa ja sisältää pääasiassa vain ruokareseptejä. Ensisilmäyksellä lehti näyttää todella monipuoliselta; upeat värikuvat, yksityiskohtaiset ohjeet ja mikä tärkeintä, lehdessä ei kikkailla hienoilla raaka-aineilla vaan pysytellään kotoissa arkiruoissa. Kaikista mielenkiintoisimmalta palstalta vaikuttaa Isoäidin kokkausideat (Koch-Ideen Oma), jossa esitellään perinneruokien reseptejä.


Tänään ajattelin kokeilla kesäkurpitsa-leike-lasagnea (Zucchini-Schnitzel-Lasagne) ja huomenna herkuttelemme pääskysenpesillä paprikariisin kera (Schwalbennester mit Paprikareis). Pääskysenpesät ovat muuten kalkkunaleikkeeseen käärittyjä kananmunia. En löytänyt kaupasta kalkkunaa, mutta tarjouksessa oli sianleikettä, joten saamme sianpesiä;) Torstaina teen pekoniperunapyöryköitä (knödel) sienikastikkeen kera. Pyörykät ovat muuten täkäläistä perinneruokaa, ja ne teen valmispakkauksesta.

Lehdessä oli reseptien lisäksi deco-osasto, jossa näytettiin miten perunasta saa näyttäviä koristeita. Perunan voi laittaa värikkääseen muffinsivuokaan ja koristaa hammastikkuun kiinnitetyllä lipulla, jolloin saat hienon istuinpaikkakortin. Perunoista ja kukista voi tehdä sadonkorjuuteemaan sopivan kranssin oveen ripustettavaksi. Perunoista saa myös lämpökynttilälle alustoja kovertamalla niiden sisuksen pois.

Ei kommentteja: