28.7.07

Uusivanhapeli

Kotirouva joutui yhtäkkiä konkurssiin. Ensin verokarhu vei 2 miljoonaa euroa ja lopulta poika nappasi 9, 5 miljoonaa euroa vuokratuloja. Konkurssissahan sitä ollaan kahden miljoonan tuloilla ja pääomakin oli supistunut yhtäkkiä 15 miljoonasta eurosta 9 miljoonaan euroon. P*n rakennusfirma, kun houkutteli sijoittamaan pääomaa hotelliin, jossa ei loppujen lopuksi käynyt asiakkaita lainkaan.

Nixon oli vienyt aiemmin meidän vanhan monopolipelin mummolaan, mutta the Vili (mummon koira) ei ole koskaan tykännyt markkinataloudesta, päätti osoittaa haisevan mielipiteensä ja pissasi jossain välissä pelin päälle. Rahahan tunnetusti haisee, mutta eihän koiran pissalle tuoksuvia rahoja voi jakaa paremmissakaan kapitalistipiireissä. Nixon osti sitten lomallaan aivan uuden version monopolipelistä, jota tulikin pelattua ahkerasti eilen illalla. Pelihän oli aivan täysin muuttunut verrattuna vanhaan versioon. Nykyisessä pelissä maksut suoritetaan luottokorteilla; ei siis tarvitse selata vanhoja seteleitä ja laskea päässä yhteen summia, vaan luottokorttiautomaatti hoitaa kaiken laskemisen. Lisäksi kiinteistöjen hinnat olivat kallistuneet tuhansista markoista miljooniin euroihin. Sattuma- ja yhteismaakortit tarjoavat satojen tuhansien eurojen rikesakkoja ylinopeudesta ja hemmotteluhoitoja kylpylässä. Maailma muuttuu ympärillämme kuten Monopolykin. Hauskaa oli, vaikka kaikki rahat menivät!

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Moi!

Aikaisempaan viitaten, hurjasti onnitteluja siskollesi!!! Välittänet...

Meidän S... ihmettelee kovasti Nixonin lyhyitä lomia. Tuntuvat mesettävän jatkuvasti.

Milloinkahan se meidän Skypetys onnistuu :)

- S -

Frau H kirjoitti...

Moi S. Olet palannut takaisin sorvin ääreen, vai mitä;) Nixonillahan oli vain vajaat kaksi kuukautta kesälomaa. Jo ensi viikolla alkaa arkinen aherrus. Poika-parka:( Mutta toisaalta koulupäivät ovat täällä lyhyemmät kuin Suomessa. Kävisikö tänä viikonloppuna? Laitan sulle mailia tulemaan, niin sovitaan ajankohta tarkemmin.

P.S. Välitän terveisesi siskolle.