7.9.07

Paloharjoitukset

Nixonin koulussa oli tänään paloharjoitukset. Poika oli luokan edessä lausumassa verbirunoa, kun kesken viimeisen lauseen palosireenit pärähtivät soimaan ja ihmiset juoksivat ulos luokasta. Ensin Nixon säikähti ja ryntäsi muiden perään, mutta huomattuaan ettei liekkejä tai savua näy missään, hiljensi vauhtinsa kävelyksi ja astui viimeisenä oppilaana ulos pihalle. Muut oppilaat olivat pihalla aivan paniikissa ja ihmettelivät Nixonin hitautta: ”Sähän olisit voinut vaikka jäädä liekkeihin?”. Poika puolestaan ihmetteli, miksei paloharjoituksesta kerrottu etukäteen kuten Suomen koulussa.

Poika pitää suomalaisen pokerinaaman tilanteessa kuin tilanteessa; aina yhtä vakavana ja rauhallisena, kun muut juoksevat kuin päättömät kanat karkuun hätätilanteessa. Poikahan käyttäytyi tilanteessa erinomaisen hyvin; pysyi rauhallisena, arvioi tilanteen vaarallisuuden ja käyttäytyi sen mukaisesti. Osittain pojan rauhallisuuteen em. tilanteessa voi vaikuttaa se, että Suomessa ei yleensä tapahdu minkäänlaisia vakavia kriisejä kuten pommiattentaatteja, joten poika on tavallaan tuudittunut ehkä valheelliseen turvallisuuden tunteeseen. Mehän emme enää elä korvessa (maailmanlaajuisesti katsottuna), jossa suurin murheenkryyni on tällä hetkellä pari potilasta murhannut hoitaja vaan keskellä monikansallista kuhisevaa Eurooppaa, johon mahtuu niin hyviä kuin todella pahoja ihmisiä. Esimerkiksi Frankfurtin pommi-iskun suunnittelijat saatiin kiinni meidän osavaltiostamme ja naapurikaupungissa oli vähän aikaa sitten verinen Italian mafiaryhmittymän välien selvitys.

Tätä kirjoittaessani sain mieheltäni tekstinviestin Münchenistä, joka oli lähetetty kuusi tuntia sitten (ja viikko sitten viesti ei saapunut perille ollenkaan). Poliisi varmaan tarkkailee ulkosaksalaisten puhelinliikennettä;) Täällähän käsitellään parhaillaan lakiehdotusta, joka sallisi tietoliikennetarkkailun ilman tarkempia lupia mm. terrorismin kitkemiseksi. Seuraavaksi siirrymme painajaismaisista uhkakuvista viihdyttävään urheiluun. Illalla menemme seuraamaan jääkiekko-ottelua (Metro stars vs Adler Mannheim) ISS-Domelle ja otteluraportti on luettavissa täältä huomenna.

Urheilutoimittajaa leikkivä kotirouva toivottaa lukijoilleen hyvää viikonloppua ja muistakaa lukea ”henkeäsalpaavan jännittävä” jääkiekkoraportti huomenna, sillä varauksella että, pääsen ajoissa sängystä ylös, sillä kymmenen aikaa illalla pitäisi vielä notkua (sovittu tapaaminen) maailman suurimmalla baarikadulla eli Altstadissa, joten ilta voi kestää tavallista pidempään ja ylösnousu aamulla voi olla tavallista tuskallisempaa.

Ei kommentteja: