14.9.07

Jääkiekosta vihdoinkin!

Niin kiireinen viikko etten ehtinyt päivittämään tätä blogia lainkaan (seli…seli…stä), mutta aivan totta;) No, vien teidät nyt omalla luvallani viime viikonlopun tunnelmiin eli luvassa on jäätä, hikeä ja kyyneleitä. Viime perjantainen jääkiekko-ottelu päättyi 4-2 kotikaupungin joukkueen Metro Starsin voittoon. Ottelu oli myös vuoden 2007 jääkiekkokauden avausottelu täällä Saksassa ja meno oli sen mukaista. Kuvassa Metro Stars on luistelemassa kotiareenalle.

Jääkiekkolippu sisälsi kuten jalkapallolippu ilmaisen matkan VRR:llä otteluun ja takaisin kotiin. Tut mir leid, että laitan usein näin yksityiskohtaisia tietoja. Syynä on se, että itseäni on usein ärsyttänyt se ettei ”ns. matkakuvauksista” löydy koskaan sitä kaikkein oleellisinta tietoa esim. mitä lippu sisältää jne. joten osa teistä ehkä hyväksyy pahoitteluni. Bussin sijaan suuntasimme otteluun taksilla, koska ISS-Dome ei ole yhtä hyvien liikenneyhteyksien päässä kotoa kuin LTU-areena. Takaisin kotiin seikkailimme bussilla ja ratikalla (ei harmainta aavistusta siitä, miten osasimme keskellä pimeintä iltaa hypätä juuri oikeaan bussiin ja sen jälkeen vielä vaihtaa lennossa oikeaan ratikkaan, mutta kotiin pääsimme kunnialla). Ratikassa oli hauska katsoa kun harmaapäiset punaisiin pelipaitoihin pukeutuneet Metro Starsin kannattajamummot juhlivat kotikaupungin voittoa ”pienessä pikkusievässä”. Harvemmin Suomessa näkee tuon ikäisiä mummeleita jääkiekkomatsissa yhtä iloisissa tunnelmissa (olisikohan meillä jotain muutakin opittavaa eurooppalaisesta kulttuurista kuin se niin elegantti viininjuonti?).

Jääkiekkomatsissa juomat sai tuttuun saksalaiseen tapaan viedä katsomoon, mutta juomat pystyi maksamaan vain paikanpäällä ostetulla maksukortilla. Korttien minimilataukset lähtivät muistaakseni noin viidestä eurosta ylöspäin. Vertailun vuoksi voin kertoa, että juomat olivat kalliimpia kuin jalkapallomatsissa ja samoin liput (38 €/hlö (istumapaikkamme eivät olleet fanikatsomossa)). Tosiasiassa nautin jääkiekkopelistä huomattavasti enemmän kuin viime kertaisesta jalkapallomatsista, joka jääkiekkoon verrattuna oli niin puuduttavan hidasta ja pitkävetistä peliä. Jalkapallostakin voisi saada kivan pelin, jos pelialuetta pienenettäisiin ainakin puoleen alkuperäisestä koosta. Ehkä sitten jaksaisi seurata vastapuolen hyökkäystäkin loppuun asti;)

Kerrotaan nyt myös muutama sana pojasta. Nixon katsoi tänään koulussa filmin, Sofian maailma, ja sai demonstroida koko luokalle, miten lausutaan norjaa (suomenruotsalaisittain). Filmin jälkeen luokassa käytiin syvällisiä filosofisia keskusteluja siitä esim. mitä moraali on? Luokka on kuulemma siirtynyt nyt kielioppiasioista kielen ymmärtämiseen ja tulkitsemiseen. Nixon kävi myös tänään heti koulun jälkeen koulukaverinsa Weronican kanssa katsomassa orginaalin Harry Potter –leffan, vaikka tarkoituksena oli mennä pelaamaan yhdessä tennistä. Teinitouhua. Kumpikin osapuoli oli unohtanut ottaa urheiluvaatteet mukaan kouluun;)

P.S. Hauskaa koskenlaskua kaikille KP:n tutuille, toivottavasti ei tule vettä puseroon!

Ei kommentteja: