30.11.07

Flunssaa liikkeellä

Kuluneella viikolla meidän perheessämme syötiin ankkaa, suklaakakkua ja sokerikuorrutettuja pähkinöitä (kaikki), sairastettiin flunssaa (minä ja Nixon), käytiin joulumarkkinoilla (kaikki), juhlittiin kielikoulun päättäjäisiä (Nixon), saatiin todistus (Nixon), ostettiin uusia pc-pelejä (minä), jäätiin koukkuun pelipaikka-sivustoon (minä), leikattiin puukolla peukalon kynsi halki (minä), ja eikä käyty lääkärissä.

Sain pari päivää sitten Nixonilta perheessämme kiertävän flunssapöpön (mies sairasti yhden päivän?) ja kirjoittelenkin tätä postausta kurkkukipeänä ja silmät kuumeesta kiiltäen. Eilen oli saksankielentunti ja opettaja kyseli perinteiseen tapaansa: ”Kuinka voit tänään?” Flunssan takia valittelin: ”Etten voi kovin hyvin.” Opettajan ensimmäinen kysymys oli: ”Oletko jo käynyt lääkärillä?” Nixonilla olivat koulussa tämän vuoden aikana kysyneet samaa, oli kyseessä flunssa tai haava sormessa. Olenkin saanut sen kuvan, että täällä juostaan lääkärillä mitä pienimmästä syystä. Kaikkihan sen tietävät etteivät virustauteihin (flunssaan) tepsi mitkään valtakunnan lääkkeet ellei se äidy bakteeriperäiseksi jälkitaudiksi, joten miksi lääkärille? Omituista täällä on myös sen lisäksi, että jokaista pikkuhaavaa käydään tutkituttamassa tohtorin luona, niin se että lääkärit määräävät myös erilaisia luontaistuoterohdoksia ja homeopatiatuotteita sairauksiin. Esim. tv:ssä mainostetaan rohdostippoja vaivaan kuin vaivaan, unettomuudesta potenssiin, ja lopputekstissä lukee: ”Kysy lääkäriltäsi tai apteekista.” Ärsyttää tuollainen mainonta. Minä luotan vain tieteellisesti tutkittuun lääketieteeseen ja jätän veteen laimennetut atomit niille, jotka haluavat maksaa kirjaimellisesti tyhjästä.

4 kommenttia:

M'man kirjoitti...

Samaa mielta laakarissa kaumisesta...viruksen kanss aon turha menna laakariin, turha sinne menna odotushuoneeseen saamaan muita popoja viela kaupanpaaliseksi... Kotona vaan kotikonstein, lamminta juotavaa, lepoa, c-vitamiinia, nenaa niistaa kovasti ja aika parantaa jos ei muuten. ;o) Meillakin on flunssailtu taalla talla viikolla, otan osaa kuumeeseen ;o)

Anonyymi kirjoitti...

Toivottavasti olette jo parantuneet! Ainakin pelikuntoon ;)

Otitko kuvia joulumarkkinoilta. Kiinnostaisi kovasti näin "jouluihmisenä" nähdä niitä.

-S-

Frau H kirjoitti...

Aivan samoin metodein parannamme flunssaa: lämmintä mustaherukkamehua, lepoa ja rutkasti niistämistä, ettei räkä jää kiertämään elimistöön. ;)

Joulumarkkinan kuvat ovat vielä kamerassa, mutta ehkä saan ne ulos ensi postaukseen mennessä.

Frau H kirjoitti...

S:lle: Olen tullut laiskaksi. ;)