20.6.07

Yllätys parvekelaatikossa

Parvekkeellani on neljä laatikkoa, jotka kasvavat tällä hetkellä rikkaruohoja ja on joukkoon eksynyt yksi tammen taimikin. Rikkaruohojen ja tammen lisäksi eilen aamulla puhkesi kukkaan kuvassa nähtävä aniliininpunainen kaunotar. Kukka näyttäisi ihan petunialta. Naapureilla parvekkeet loistavat sateenkaaren värisinä kukkaloistossaan ja kotirouvalla kasvaa parvekkeella valkokukkaisia lutikoita.

Rikkaruohoko?

Toiveissa on, että kotirouva pääsee lutikkaongelmasta eroon, kun palaamme lomaltamme. Sormet syyhyää päästä kaivelemaan multaa ja istuttamaan saksalaisille kirvoille syötävää. Täytyy tuo mieskin houkutella jollain tekosyyllä Obiin, jossa on iso puutarhaosasto. Hmm… meiltähän puuttuu jatkojohtoja ja hehkulamppuja. Jatkojohtoja on täällä tarvittukin. Huoneissa ei ole kuin pari pistorasiaa ja nekin on asennettu valonkatkaisimien korkeudelle ja puoleen väliin seinää. Pistorasioidenhan pitäisi yleisesti ottaen olla toiminnallisia, turvallisia ja sovittava ympäristöönsä. Turvallisia tämän asunnon pistorasiat kyllä ovat, alle kouluikäinen ei yllä tökkimään reikää haarukalla ja lähes kaikki rasiat on varustettu lapsilukolla, mutta toiminnallisuudesta ja esteettisyydestä voidaan olla toista mieltä, vai mitä sanotte? Tosin keskellä seinää olevat pistorasiat voivat olla käytettävyydeltään parempia vanhuksille ja muille liikkuvuudeltaan heikommille, kun ei tarvitse kumartua lattianrajaan vetääkseen töpselin seinästä.

Nixonin koulu loppui virallisesti eilen, mutta koulu järjestää koko kesäloman ajan erilaista harrastustoimintaa oppilaille (kielikursseja, retkiä, museokäyntejä jne). Harmi vaan, että asiasta ilmoitettiin taas liian myöhään. Täällä ei suunnitella kouluvuotta vuodeksi etukäteen kuin Suomessa, vaan kaikki asiat ilmoitetaan vain paria päivää aikaisemmin. Onneksi hänellä on vielä aikaa osallistua muutamaan aktiviteettiin ennen kuin lähtee viettämään loppulomaa mummon luo Suomeen. Nixon lähtee tänään iltapäivällä katsomaan muiden koululaisten kanssa elokuvaa ”Der Fluch der Karibik 3” ja huomenna on puolestaan vuorossa uimahallikäynti.

P.S. Nixonin koulun päättäjäisissä mokkaneliöt maistuivat kaikille kiihkeän jalkapalloturnauksen jälkeen. Eräät oppilaat löysivät mokkapaloista yhteneväisyyksiä brittiläisten browniesien kanssa. Epäselväksi jäi olivatko suomalaiset kahvilla terästetyt mokkapalat parempia kuin edellä mainitut? Summa Summarum: kaikki kansallisuudet pitävät suklaasta ja jalkapallosta.

Ei kommentteja: