19.6.07

Tuliaisostoksilla

Kävimme ensimmäistä kertaa ostoksilla trinkenhallessa, joka on pelkkiin juomiin erikoistunut liike. Meidänkin kadulla on vastaavanlainen liike, mutta sieltä saa juomia vain koreittain Alkoholia täällä saa jokaisesta lähikaupasta ja kioskista, joten ei olisi tarvinnut lähteä merta edemmäs kalaan, mutta ne halvat hinnat ja laajempi valikoima houkuttivat. Lisäksi tuli pikainen tarve ostaa tuliaisia ja helpoimmalla pääsee, kun antaa lahjaksi paikallista viiniä ja olutta.

Eikä saajan tarvitse näytellä ihastunutta, kun tuo tuliaiseksi simpukoista kootun taideteoksen tai painatuksella oleva t-paidan, jonka teksti häviää ensimmäisen pesuveden mukana viemäriin. Onhan toki olemassa laadukkaitakin tuliaisia, mutta aidot käsityöt ja design maksavat niin Suomessa kuin muualla, eikä miehenikään mikään rahasampo ole vaikka muuten onkin hyvä mies. Joten rakkaat ystävät ja sukulaiset ette saa käsin puhallettuja lasisia joulupalloja, Güntherin pienin käsin veistämiä puisia kynttiläpyramideja tai nykyisin niin muodikkaita polvinahkahousuja vaan paikallisia elintarvike- ja panimoteollisuuden helmiä.

Tällä kertaa tarjouksessa oli italialaista kuohuviiniä 0,99 €/plo, 20*0,5 l Warsteineria (paikallista olutta) lähti hintaan 10,80 €, 12*1 l pepsiä maksoi 4,99 € ja granini -tuoremehut maksoivat vain 0,99 €. Pitipä sitten mehuista tai vodkasta, niin tuosta paikasta saa halvalla nestetasapainon kuntoon. Nyt on sitten auton peräkontti täynnä saksalaisia viinejä ja matkalaukutkin pitäisi saada mahdutetuksi joukkoon.


Erittäin epäselvä kuva Kölnissä olevasta matkamuistoliikkeestä, jossa myytiin lähinnä jouluaiheista tavaraa. Kun astui sisään liikkeeseen tuntui kuin olisi tehnyt äkillisen aikasiirtymän toukokuun helteiseltä ostoskadulta joulukuun lumiseen satumaahan. Tunnelma oli kuin C.S.Lewisin kirjoittamassa Velho ja leijona -kirjassa, jossa Lucy päätyy vaatekaapista talviseen Narniaan.

Ei kommentteja: