29.6.07

Ostoshysteriaa

Mitäpä sitä muuta tekisi sateisessa ja kylmässä Helsingissä kuin shoppailisi kesän alennusmyynnissä sydämensä kyllyydestä. Ostin sieviä kesärättejä miehen silmien iloksi sekä kokoelman dvd-boxeja ja kirjoja syksyn pimeitä iltoja varten. Keskiviikkoiltana hytisimme mieheni kanssa terassilla juoden kylmää siideriä ja ihmettelimme tiukentuneen tupakkalain vaikutusta. Ravintoloiden ulko-ovien edustat olivat täynnä kimalteleviin pikkutoppeihin pukeutuneita ihmisiä, jotka vetivät röökiä posket kuopalla. Lain seurauksena vessoissa haisi tupakan sijasta erilaiset eritteet. Ei mikään miellyttävä tuoksu.

Shoppailun ja terassilla istumisen lisäksi luin anopin kirjahyllystä löytämäni Petra Hammesfahrin kirjoittaman dekkarin Syysuhri. Ihmettelin lukiessani, että onpas kovin tutun oloista tekstiä ja henkilöhahmoja. Olin poiminut ainoan saksalaisen kirjoittaman kirjan koko kirjahyllystä.

Huomenna aamuyöstä jätämme kylmän ja märän Helsingin taaksemme ja matkaamme kohti vielä lämmintä ja kuivaa pohjoista. Luultavasti vedämme saderintaman mukana perässämme (onhan se jo seurannut meitä Saksasta Helsinkiin asti). Mies lähti tänään Tuska-festareille ystäviensä kanssa, joten kotirouva saa ajaa koko matkan (815 km, arvioitu matka-aika 10 h ja 11 min) oudolla autolla. Eilen kävin harjoittelemassa autolla ajoa ja mulla oli käsijarru päällä koko ajan. Ei ollut mikään ihme, kun auto tuntui liikkuvan niin jähmeästi. Ajattelin jo, että onkohan autossa jotain vikaa, ennen kuin huomasin mittaririvistössä vilkkuvan punaisen varoitusvalon. Kotirouva ei ymmärrä sitä, miksei mersuissa käsijarru voi olla oikeassa paikassa niin kuin muissakin autoissa? Mokomaa kikkailua!

Lauantaina menemme ensin hautajaisiin ja sen jälkeen Rovaniemelle hotelliin yöksi, minne kokoontuukin miltei koko miehen puoleinen suku. Yritämme käydä myös Jutajaisissa. Saamelaisilta Festariklubilla vaikuttaisi ihan mielenkiintoiselta tapahtumalta. Saamelaisillassa esiintyvät mm. Wimme, Tiina Sanila Band ja Aigi. Luultavasti maanantaina auton keula kääntyy taas kohti etelää ja luvassa on armotonta grillailua, uimista ja saunomista koko loppuviikko. Luultavasti en päivitä tätä blogia ennen kuin kotona Saksassa, ellen jaksa raahautua systerin koneelle kaiken touhuamisen jälkeen.

Ei kommentteja: